2023-07-03

Elég na....

-

Az elmúlt egy két hónapban vagy inkább egy évben rengeteg olyan dolog történt ami folytán eljutottam oda hogy egyre nehezebben tudom tolerálni a jelenlegi politikai szféra és a szociális csapongások rotyogását. 

Kezdődött ott hogy tavaly megszűnt a KATA mint adózási forma ezzel kb 250K kisvállalkozó ment a sutba. Nem értettem miért kellet megszüntetni egy olyan biztos állami bevételi forrást ahol mindenki befizette a kötelező pénzeket időre - jó nyilván voltak csúszások - és jó volt a konstrukció mert becsülettel lehetett dolgozni számlát adni és nem rettegni attól hogy jaj mi van ha jön a NAV és főkönyvi vizsgálatot tart.....Nyugodtan csinálta mindenki a dolgát, fizette az adót. 

Megszűnt a KATA alternatívának pedig egy átalányadónak nevezett fos konstrukciót adtak - csak a magam szempontjából nézem per pillanat - ami 2M ig adómentes utánna pedig jön a mennyei áldás a bűvös kb. 47%. Arra hivatkoztak a fejesek hogy ja igen azért kellett megszüntetni mert sokan visszaéltek vele....eltelt egy két hónap majd egy újab nyilatkozatot küldött ki a drága illetékes szerv hogy ja mégsem volt annyi visszaélés hanem azok akik Áfáztak azoknál ment a berhelés....magyarul nem voltak elég körültekintőek és bumm beszívatták a fél országot aki meg eddig is áfát csalt ezután is vígan teszi. Én meg baszódjak meg keresztbe....

Háború - Orosz/Ukrán csetepaté....köszi. Berobbant PTSD-m kiújult amit mostanra helyre állítottam valamennyire. Amióta megy a háborús válság Magyarország kormánya olyan blőd hülyeségekkel vezeti meg az embereket hogy az valami fantasztikus. Anno Milosevicék tanulhattak volna V. Iktor királytól.....Infláció az egekben. 10000 Ft az kb 1000 Ft értékben van arról nem beszélven hogy a mindennapi életed kb 20x drágább lett. Pl. alap szar junkfood Gyros 850 helyett 2500 ha olcsón veszed...No komment és emelett most bevezetik a megtakarításokra kiszabott adót és arra késztetnek hogy inkább állampapírba fektessenek az emberek...juhejjj itt az államcsőd első szele. De kérdem én hogy a nagy vagyonból amit felharácsoltak azzal mivan??? nem az a jó király aki visszaforgat valamit a parasztoknak????  És a legszebb hogy Háborúban Állunk kifelyezést használnak...Na de kérem Iktor, Háború? Milyen háborúban áll Magyarország?? semmilyenben leginkább. A néppel van háborúban a kormány meg a fake Euellenes dolgaival.....Ehhh elkeserítő.

Egyenlőre ennyit írok mert kezdem elveszíteni az nyugalmamat...az meg nem jó mert akkor nem tudok szép életet élni :)

Szevasztok

 -

Nincsenek megjegyzések: